X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Chicu, despre creditul rusesc: „Nu exclud că nu vom primi acești bani”

18 noi. 2020,, 10:46   Politică
5469 5

Creditul promis de Federația Rusă, promis anterior atît de Igor Dodon cît și de Ion Chicu, cel mai probabil nu va ajunge în Republica Moldova, a anunțat premierul, în condițiile în care Moscova nu mai oferă niciun răspuns în acest sens încă din septembrie.

Chicu a declarat marți, în cadrul unei emisiuni de la postul N4, că i-a remis premierului rus „proiectul de acord care a exclus punctele pe Curtea Constituțională le-a declarat neconstituționale”, scrie cotidianul.md.

„Asta s-a întîmplat în septembrie. Pînă la etapa actuală nu avem un răspuns de la Guvernul Rusiei, dacă acceptă acordul în așa format. Așteptăm reacția Federației Ruse, dar nu exclud că nu vom primi acești bani”, a precizat Chicu, mai menționînd că Republica Moldova va avea o problemă dacă nu va primi creditul.

Pentru prima dată despre un credit rusesc a vorbit chiar premierul Chicu, în cadrul unei vizite în Rusia, la sfîrșit de 2019. El promitea atunci 500 de milioane de dolari. Ulterior suma s-a diminuat pînă la 200 de milioane de euro și un acord în acest sens a fost semnat între cele două Guverne și a fost votat în Parlament.

Curtea Constituțională a declarat acordul neconstituțional, întrucît conținea anumite prevederi ce ar fi afectat interesele economice naționale ale Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?