Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Chicu: ”Haideți să păstrăm calmul și să nu ne lăsăm provocați”

14 feb. 2023,, 11:30   Politică
4019 0

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Chicu, îndeamnă atît cetățenii, cît și reprezentanții structurilor de forță din țară să păstreze calcul și să nu se lase provocați.

”De citit și de ascultat trebuie, de speriat nu. Stimați cetățeni, haideți să ne păstrăm calmul, să înțelegem că declarațiile sînt făcute exclusiv pentru distrage atenția de la problemele social-economice din țară”, a declarat Chicu în cadrul emisiuni ”Puterea a Patra”.

Potrivit acestuia, sperietoarea cu invazia rusească, Kadîrov și cecenii nu este altceva decît o încercare de a isteriza societatea.

”Haideți să ne amintim un pic, două-trei luni în urmă șeful SIS iese pe neprins de veste și ne spune: ”Întrebarea nu stă dacă vin rușii peste noi, dar cînd vin” și dădea el prognoze ianuarie, februarie. A fost nevoit ministrul de externe de la București atunci să intervină, Bogdan Aurescu, a doua zi președintele României Iohanis a infirmat aceste informații. Dar credeți-mă dacă SIS-ul nostru ar avea asemenea informații, serviciile secrete ale României, considerînd rolul lor în structurile noastre, de mult le aveau”, a menționat Chicu.

Totodată, referindu-se la declarațiile președintelui Ucrainei, Vladimir Zelenski, fostul premierul a menționat că dacă în țara noastră ar fi existat cu adevărat acest pericol al unei invazii rusești, atunci serviciile americane ar fi anunțat demult despre acest lucru.


”Reacția americanilor a fost foarte promptă: ”Noi nu avem așa informații”. De aceia haide-ți să păstrăm calmul, să nu ne lăsăm provocați. Interesul lor este de a ne atrage pe noi ca cetățeni, în tulburări, în tensiuni ca să poată merge la parteneri și să spună: Uitați-vă, ne atacă! Eu vreau să mă adresez și colaboratorilor din organele de forță, noi vă rugăm să nu vă lăsați atrași de acești provocatori politici, în jocuri foarte periculoase”, a spus Chicu.

Cu o reacție la declarațiile făcute de șefa statului, Maia Sandu, a venit și secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, care a spus că „Rusia nu are destulă forță să atace Republica Moldova”.

„Rusia nu are suficiente forțe pentru a trece prin Transnistria și să încercuiască Ucraina din spate, acesta e planul, care încă e acolo, apoi să ia Odesa. Noi nu vedem ca Rusia să aibă forțe să facă acest lucru”, a spus Geoană.

36
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?