X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cavcaliuc ar putea fi adus forțat la Procuratură

3 iun. 2021,, 12:29   Politică
2774 1

Procuratura raionului Sîngerei a înaintat Comisiei Electorale Centrale un demers pentru a obține consimțămîntul de a-l aduce forțat pe Gheorghe Cavcaliuc în fața procurorilor pentru a-i înainta învinuirea în dosarul „zelionka”.

„Întrucît Președintele partidului PACE refuză să se prezinte la Procuratură pentru a fi pus sub învinuire în dosarul „verde de briliant”, iar între timp a obținut statutul de candidat la funcția de deputat, fiindu-i aplicabile garanțiile reglementate prin art.51 Cod Electoral, Procuratura raionului Sîngerei a înaintat CEC un demers pentru a obține consimțămîntul de a-l aduce forțat în fața procurorilor pentru a-i înainta acuzarea și a transmite cauza în judecată”, a declarat purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Generale, Maria Vieru.

Vicepreședintele raionului Sîngerei din partea Platformei DA, Tudor Tutunaru, a fost oprit în plină stradă de membri ai Partidului Acasă Construim Europa, fiind acuzat că s-ar fi „vaccinat anti-Covid fără rînd”. În timpul discuțiilor, un bărbat i-a turnat lui Tutunaru verde de briliant pe cap. Acesta s-a dovedit a fi chiar fiul nașilor lui Tutunaru.

Liderul Partidului PACE, Gheorghe Cavcaliuc, spune că este o „decizie asumată” a PACE, acțiunea colegilor săi din partid de a stropi cu verde de briliant pe șeful CES Sîngerei.

Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, este bănuit pe două capete de acuzare, în dosarul „zelionka” și anume „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvîrșirea actelor de violență împotriva persoanelor”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?