Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Catană: Nu trebuie de numit judecători care sînt mai bogați decît oamenii de afaceri

15 aug. 2021,, 16:30   Politică
11411 14

Vitalie Catană, expert în probleme juridice, consideră că nu putem vorbi despre lupta împotriva corupției în sistemul judiciar dacă în funcțiile de judecători sînt numite persoane care sînt mai bogate decît unii oameni de afaceri.

El a vorbit despre acest lucru în cadrul emisiunii "Дело принципа" pe canalul Accent TV, transmite noi.md cu referire la tv.md

"Iată sistemul judiciar. Haideți să vedem pe cine au numit. Înțelegeți, la noi se spune că există corupție în sistemul judiciar. Iar aici au numit persoane care sînt mai bogate decît unii oameni de afaceri de succes din Moldova", spune Catană.

El nu a menționat numele unor astfel de judecători.

"Înțelegeți, judecătorii care lucrează în sistemul judiciar sînt persoane foarte bogate și înstărite pe care unii oameni de afaceri îi vor invidia. Nu vreau să dau nume, știu personal pe unele dintre ele. Dar este groaznic, așa cum mi se pare, dacă vor fi numiți, iar una dintre ele a fost deja numită în funcție, va fi ca un vis de graoză. De aceea ne putem doar imagina ce s-ar putea întîmpla", a adăugat expertul.


Catană a adăugat că "îmblînzesc" procuratura și distrug sistemul judiciar.

"Ei "îmblînzesc" Procuratura, aproape că au supus sistemul judiciar și este clar la ce va duce acest lucru. Le va fi ușor să deschidă dosare împotriva persoanelor incomode prin intermediul procuraturii, iar apoi în instanță vor efectua unele acțiuni, vor trage la răspundere unele persoane de văzul lumii, iar instanța apoi va elibera de responsabilitate pe cei de care are nevoie. Avînd procuratura, avînd un sistem judiciar care oferă decizii, este clar că pot elibera pe oricine și pot aduce în fața justiției pe cei care nu le este pe plac", a spus Vitalie Catană.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?