Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Candu spune ce ministere vor reveni PD-ului

12 mar. 2020,, 11:53   Politică
3702 6

La sfîrșitul acestei săptămîni sau la începutul săptămînii vitoare democrații și socialiștii vor semna acordul de guvernare.

Cel puțin asta a declarat liderul grupului Pro Moldova, Andrian Candu, în cadrul emisiunii „Politica” de la TV8. Potrivit lui Candu, negocierile dintre cele două formațiuni sînt în toi, iar pentru fiecare fotoliu de ministru există cîte doi pretedenți, scrie agora.md.

„Vineri sau luni va fi semnat acordul. PD va reveni la guvernare prin unele ministere și mai multe agenții. Încă se discută despre candidați. Trebuie să fie satisfăcute nevoile celor două grupuri. Diacov e arbitrul. Se discută despre Oleg Țulea la Ministerul Afacerilor Externe, Serghei Răilean la Ministerul Economie, la Ministerul Educației - Nelly Berezovschi, domnul Alexandru Pînzari la Apărare, care apropo e un candidat foarte bun. Și la ASP – Vîlcu. Doamna Monica Babuc pleacă ambasador la București”, a spus fostul democrat.

Candu a subliniat că după plecarea sa din Partidul Democrat, acolo au rămas două grupuri care se confruntă:

„Grupul Filip și grupul Nichiforciuc. Sînt în mare parte la egalitate. Acolo mai este un grup micuț care pendulează între ele. Fiecare are caracteristica sa. Grupul Filip sînt oameni mai apropiați de Filip, celălalt grup este coagulat în jurul altor interese. Am impresia că ei își mai dau cîte o palmă sau un pumn pentru a se măsura cu puterea. Prea mari coincidențe și prea multe lucruri se leagă”.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?