Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Candu și-a înregistrat grupul de inițiativă care se va ocupa de colectarea semnăturilor

2 sep. 2020,, 13:36   Politică
1948 1

Candidatul Pro Moldova la funcția de președinte al R. Moldova pentru alegerile prezidențiale din toamnă, Andrian Candu, a mers pe 2 septembrie la Comisia Electorală Centrală (CEC) pentru a-și înregistra grupul de inițiativă care se va ocumpa în continuare de colectarea semnăturilor.

La CEC, Candu a mers însoțit de colegul său, deputatul Sergiu Sîrbu. În continuare, grupul de inițiativă înregistrat va trebui să colecteze cel puţin 15.000 de semnături de susținere, ale alegătorilor din cel puţin jumătate din numărul unităţilor administrativ-teritoriale de nivelul doi ale R. Moldova. Listele vor fi prezentate la CEC ca ulterior candidații să fie înregistrați în cursa electorală.

Amintim că pe 22 iunie curent grupul Pro Moldova a fost înregistrat, oficial, ca partid. Congresul de constituire al partidului „Pro Moldova" a avut loc la începutul lunii iunie. Iar pe 1 septembrie, liderul Pro Moldova, Andrian Candu, a anunțat după ședința Consiliului Național Politic al formațiunii că el este candidatul ales pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Menționăm că pe parcursul zilei de 1 septembrie, trei formațiuni politice au depus acte la CEC pentru înregistrarea grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la prezidențiale: PLDM cu Tudor Deliu, Partidul Nostru cu Renato Usatîi și Platforma DA cu Andrei Năstase. Azi, 2 septembrie, procedura a fost urmată și de cei de la PAS, în frunte cu Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?