Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Candu: Un picuț de răbdare și vor fi 51 de voturi pentru demiterea Guvernului

23 iun. 2020,, 08:44   Politică
4878 14

„În timpul cel mai apropiat cu siguranță vor fi deja 51 de voturi disponibile pentru demiterea acestui guvern și numirea altui guvern”.

Declarația aparține liderului partidului Pro Moldova Andrian Candu, notează IPN.

Andrian Candu precizează că guvernul ar putea fi demis fără ca echipa parlamentară a formațiunii nou constituită să se mărească. Totodată, oficialul admite că din fosta majoritate parlamentară ar putea pleca și alți deputați.


Președintele partidului Pro Moldova susține că în prezent există 49 de voturi, plus un vot independent pentru demiterea Guvernului condus de Ion Chicu. Declarațiile lui Andrian Candu vin în contextul în care Partidul Acțiune și Solidaritate a declarat că nu va vota alături de deputații din fracțiunea parlamentară a Partidului Șor.

„Nu poate nimeni să interzică unui deputat, inclusiv din formațiunea partidului Șor să voteze demisia Guvernului Chicu și numirea unui alt guvern asumat de alte partide parlamentare din opoziție. Contează foarte mult programul de guvernare cu care vine noul guvern și anume, un program clar care să presupună multe măsuri anticriză și contează componența acestui guvern. Singura condiție a noastră este să existe un plan clar și măsuri anticriză, și să acționeze ca un guvern pro-european”, a menționat Candu.

În concluzie, fostul democrat afirmă că dacă deputații își doresc cu adevărat demiterea Guvernului, atunci voturi se vor găsi și voturi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?