Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3992

Un candidat PAS ar fi prejudiciat statul cu 5 milioane lei

9 iun. 2021,, 14:30   Politică
4122 8

Încă un candidat PAS ar fi vizat într-un dosar penal. De această dată, ar fi vorba de Petru Puțuntică, care ocupă locul 71 în lista Partidului Acțiune și Solidaritate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Cel puțin, asta reiese dintr-o investigație realizată de jurnaliștii de la sinteza.org. Potrivit sursei citate, candidatul PAS ar fi prejudiciat staul cu cinci milioane de lei.

Sinteza.org scrie că Petru Puțuntică, candidat PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie, este fondatorul și proprietarul unui SRL, care se ocupă de realizarea mărfurilor alimentare și industriale angro.

Potrivit investigației, în 2018, oamenii legii au pornit un dosar penal pe numele firmei pentru evaziune fiscală în sumă de cinci milioane de lei.

Jurnaliștii mai scriu că Petru Puțuntică ar fi apelat la anumite relații mai vechi din procuratură, pentru a pune pe pauză cauza penală.


Compania lui Puțuntică are o cifră anuală de afaceri de milioane de lei, însă declară la instituțiile fiscale fie pierderi, fie profituri nesemnificative, mai scrie sinteza.org.

În 2018, de exemplu, firma lui Petru Puțuntică a anunțat venituri de aproape 80 de milioane de lei și profit de doar 62 de mii de lei.

Contactat pentru o reacție, purtătorul de cuvînt al PAS ne-a comunicat că nu cunoaște nimic despre acest caz.

„Eu, de exemplu, nu pot lua în serios această pretinsă investigație, atît timp cît nu este a doua sursă. Ei nici măcar nu au solicitat nicio reacție.

Eu cred că cel mai bine ar fi ca el să fie telefonat mai întîi, ca mai apoi să putem explica și noi”, a declarat Aurica Jardan, purtător de cuvînt PAS.

Jardan ne-a spus că ne va transmite mai tîrziu datele de contact ale candidatului la funcția de deputat, pentru a obține o reacție, lucru care nu s-a întîmplat.

Anterior, jurnalista Nata Albot, s-a retras de pe lista PAS, în urma unui scandal legat de droguri. Același lucru l-a făcut și candidatul PAS Alexandru Catan, după apariția unor informații că ar fi implicat în contrabandă cu alcool etilic și este vizat într-un dosar aflat în derulare, lucru confirmat de candidat.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?