X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Cine este ,,noul,, ministru al apărării

16 feb. 2023,, 17:04   Politică
4188 11

Fostul șef al Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale, Anatolie Nosatîi și totodată fostul ministrul al Apărării în cadrul Guvernului Gavrilița și a păstrat funcția și în noul guvern condus de Dorin Recean.

Potrivit informațiilor din CV-ul acestuia, Anatolie Nosatîi este militar decorat, cu experiență de peste 30 de ani în Armata Națională și structuri militare internaționale. El s-a aflat în fruntea Direcției operații al Marelui Stat Major al Armatei Naționale pînă în 2020,

În perioada 2014–2018, a fost ofițer militar în cadrul Departamentului pentru operațiuni de menținere a păcii al ONU din New York.

A fost șef al Statului Major în Comandamentul Forțelor de Reacție Rapidă și Comandamentul Forțelor Terestre, comandant de batalion în cadrul Institutului Militar și comandant al Batalionului 22 de menținere a păcii. Anatolie Nosatîi a absolvit Institutul Militar de Arme Întrunite din Odesa și are un masterat în strategii de securitate națională de la Universitatea Națională de Apărare din SUA.

Este decorat cu Ordinul „Credință Patriei” și „Meritul Militar”, Medalia Internațională a Organizației Națiunilor Unite pentru participarea la misiunile ONU, și Medalia „Steaua de Bronz” pentru participarea în două misiuni umanitare post-conflict din Irak.


0
0
0
0
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?