X 
Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Ce soluții propune Igor Dodon pentru a sprijini familiile din Moldova

12 oct. 2020,, 15:33   Politică
4858 3

Mărimea indemnizației unice la nașterea copilului va crește de la 8 299 de lei la 20 000 de lei. Inițiativa aparține lui Igor Dodon și face parte din programul electoral pentru un nou mandat de Președinte al Republicii Moldova.

Dodon mai propune ca fiecare familie să primească o alocație suplimentară unică de 5 000 de lei pentru nașterea celui de-al patrulea copil, iar pentru următorii – cîte 10 000 de lei pentru fiecare copil.

Potrivit programului electoral al lui Igor Dodon, fiecare familie va primi un ajutor anual în valoare de 1 000 de lei pentru fiecare elev. De asemenea, la 1 septembrie, toți copiii din clasele primare vor primi gratuit rucsacuri și rechizite școlare.

În contextul susținerii familiilor, Igor Dodon vine și cu inițiativa elaborării unei noi Concepții a politicii demografice în Republica Moldova. Potrivit lui Dodon, noua politică demografică trebuie să stimuleze natalitatea, să întinerească populația și să stopeze dispariția satului.

”Trebuie să facem ca viața în Moldova să devină confortabilă și îndestulată. Doar așa cetățenii noștri vor dori să trăiască aici, să construiască, să lucreze, să participe la avansarea economiei și la promovarea culturii, să nască aici copii. Abia atunci tații și mamele vor avea siguranța în viitorul lor, al nostru, al copiilor noștri”, susține Igor Dodon.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?