X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Care sînt scopurile urmărite de SUA și UE odată cu dizolvarea Parlamentului moldovenesc. Opinie

25 apr. 2021,, 08:00   Politică
6537 25

Dizolvarea Parlamentului este efectuată în interesele altor state și sprijinită de ambasadorii SUA și UE în țara noastră, deoarece toate acestea sînt piesele unui puzzle cu Ucraina, Donbass și Transnistria, și eu au nevoie de un parlament „de-al său” care va sprijini solicitarea Președintelui Moldovei în adresa Romîniei de a introduce „trupele statului vecin” după tensionarea situației în Donbass.

Această opinia a fost exprimată de arhitectul Denis Nedeoglo, comentînd pe pagina sa dintr-o rețea de socializare recentele evenimente politice din țara noastră, informează Noi.md.

El a sugerat să se privească mai larg actuala confruntare între Parlament și Președinte.

„Drept motiv servește faptul că nu s-a reușit să se formeze un guvern funcțional... Dacă privim atent, Președintele este la fel de vinovat ca Parlamentul... Anume Președintele nu a putut propune o candidatură bună. Prin urmare și Președintele trebuie demis! Logic? De ce atunci ambasadorul SUA și cel al UE îndeamnă la dizolvarea Parlamentului? În opinia mea, toate acestea sînt piesele unui puzzle comun cu Ucraina, Donbass și Transnistria”, a menționat Denis Nedeoglo.

Potrivit lui, răspunsurile sînt la suprafață.


„Membrii Curții Constituționale de astăzi sînt cetățeni ai Romîniei. Președintele la fel. Ținînd cont de tensionarea situației din Donbass, totul este evident. Sub pretextul „apărării de Rusia”, Președintele poate solicita peste Prut „introducerea trupelor statului vecin”. În cazul în care Parlamentul nu o sprijină, apelul este nelegitim. Deci, ei au nevoie de „propriul parlament” care o va susține. Sau chiar mai bine ... Ca Parlamentul să nu existe „de facto”... Deci, visul vecinilor de a cuceri Moldova se împlinește. În secolul XX nu au reușit? Deci, trebuie să încerce din nou! Trebuie să înțelegem că situația are două fețe ale monedei, întrucît Transnistria se poate adresa Federației Ruse cu aceeași solicitare...”, a subliniat Denis Nedeoglo.

El a atras din nou atenția tuturor celor care speră la îmbunătățirea vieții cetățenilor, ca urmare a dizolvării Parlamentului, asupra faptului că totul se face nu în interesul cetățenilor, ci în interesul altor state.

„Trebuie să înțelegeți că prețul plătit de noi va fi casa noastră comună. Treziți-vă! Sînteți dispuși să hrăniți armatele altor țări? Eu nu sînt!”, a menționat activistul civil în concluzie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?