X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Care este scopul grupării lui Plahotniuc: Răspunsul lui Dodon

15 mai. 2020,, 10:43   Politică
4197 17

Scopul grupării lui Plahotniuc este să aibă o fracțiune de 25 de membri și să înceapă să impună condiții. Este declarația președintelui țării, Igor Dodon, potrivit căruia, acțiunile pe care le întreprinde partidul Șor și grupul lui Candu reprezintă un joc politic.

„O să încerce să se joace între noi. Exact așa a făcut în 2010 cînd s-a jucat între Voronin și Filat. Dacă noi o să le permitem lui Sandu, Năstase și lui Plahotniuc să se joace cu noi, cu implicarea CC, atunci peste doi ani o să ne uităm unul la altul și o să spunem: „Dă-i moldoveanului mintea cea de pe urmă”. Dacă o să permitem acum, Parlamentul o să se transforme în ce a fost acum trei ani în urmă, cînd Plahotniuc l-a distrus pe Voronin, pe Ghimpu și Filat”, declară Dodon.

În cadrul conferinței de presă de azi, șeful statului a amintint și despre acordul de împrumut cu Federația Rusă, anulat săptămîna trecută de Cureta Constituțională.

„Cine se va ocupa de renegocierea creditului rusesc? Aceasta ține de competența guvernului. Prin hotarîre de guvern se inițiază procedura. Se pregătește un nou proiect de acord și propunem partenerilor din Federația Rusă să accepte această abordare. Eu sper că acest lucru se va întîmpla foarte rapid. Avem nevoie de acești bani pentru drumuri. O parte din acești bani trebuiau să meargă pentru reparația drumului din Cimișlia și Leova, care nu a fost reparat de 30 de ani. Acolo sînt vreo 20 km de pietriș”, a adăugat șeful statului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?