Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Cum comentează Chicu cazul răpirii judecătorului ucrainean

7 apr. 2021,, 11:32   Politică
3227 4

Autoritățile moldovenești cel mai probabil au fost informate despre operațiunea Ucrainei desfășurată la Chișinău zilele trecute, când a fost răpit fostul judecător de la Kiev Nicolae Ceaus. De această părere este fostul șef al Guvernului Ion Chicu.

Regretabil este și dacă autoritățile noastre au fost informate și și-au dat acordul pentru asemenea acțiuni suspecte pe teritoriul țării, mai spune Chicu.

„De ce tac? Ori știu tot și încearcă să inventeze fabule, din cîte înțelegem poate fi implicarea unui stat străin în acest caz. Iar de reacția oficilitățilior depinde care va fi caracterul relațiilor de mai departe cu acest stat. A doua versiunea e că nu cunosc și încearcă să afle. Eu sunt tentat să cred că e prima versiune. Îmi este greu să-mi imaginez că operațiuni de acest gen pot fi desfășurate pe teritoriul altui stat fără ca acesta să fie informat.

Dar dacă se adeverește că aceasta a fost o operațiune a unei structuri străine pe teritoriul țării noastre fie cu informarea factorilor de decizie de la noi, fie fără, sînt inacceptabile în ambele cazuri. Dacă a fost informat - este o crimă, dacă nu – atunci nu avem structuri competente”, a comentat Chicu în cadrul unei emisiuni la N4.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?