Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum a comentat Golovatiuc transmisiunea în direct a lui Dodon din Ambasada de la Moscova

8 apr. 2021,, 13:30   Politică
4496 13

Prim-ministrul Republicii Moldova, Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, a spus că a primit o explicație din partea Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă cu privire la transmisiunea în direct, care, potrivit liderului socialiștilor, Igor Dodon, a efectuat-o din ambasada de la Moscova.

"După cum a declarat Ambasadorul Vladimir Golovatiuc Ministerului Afacerilor Externe, acțiunea care a avut loc în clădirea ambasadei Republicii Moldova a fost neașteptată și pentru el. El în acest timp, se afla cu Secretarul de Stat al Ministerului, se afla în proces de consultări cu partenerii de la Ministerul rus de Externe. El a sunat în prealabil și a spus că intenționează să vină la Ambasada Republicii Moldova, dar nu a precizat că dorește să facă o transmisiune în direct. Astfel, el nu s-a aflat nici măcar în ambasadă, emisiunea a fost difuzată din casa de oaspeți", a declarat Aureliu Ciocoi în cadrul emisiunii "Cutia Neagră" de la TV8, scrie nokta.md.

După acest incident, ministrul interimar a spus că a semnat o circulară pentru toate misiunile diplomatice, în care a indicat că cererile politicienilor care nu dețin funcții în structurile statului să nu fie acceptate, dar astfel de solicitări să fie acceptate doar din partea membrilor Parlamentului care se află într-o vizită oficială în această țară și numai în baza unei cereri scrise din partea Ambasadorului.

Reamintim că Igor Dodon a zburat la Moscova la 1 aprilie, la o oră după introducerea în țară a stării de urgență timp de 60 de zile.

Politicianul nu a renunțat la emisiunea sa tradițională online, deși a plecat pentru două zile la Moscova. Igor Dodon și-a înregistrat emisiunea a fost făcută la Ambasada Republicii Moldova la Moscova. În aceste condiții, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a solicitat explicațiile necesare misiunii noastre diplomatice la Moscova.


Liderul PSRM a rămas uimit de nemulțumirea apărută după filmarea uneia dintre edițiile emisiunii sale obișnuite în incinta Ambasadei Republicii Moldova în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?