X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cum comentează avocatul lui Platon demersul procurorilor

2 aug. 2021,, 15:10   Politică
2653 1

Avocatul lui Veaceslav Platon consideră neîntemeiat demersul procurorilor privind arestarea și anunțarea în căutare a lui Platon, după ce nu s-a prezentat în cadrul ședinței de judecată din această dimineață.

Ion Crețu a declarat pentru UNIMEDIA că se află în concediu pentru cîteva zile și nu a fost la ședință. Mai mult, acesta credea că ședința a fost amînată, din acest motiv și clientul său, Platon, a absentat.

„Eu tot sînt în concediu pentru cîteva zile și nu am fost la ședința de astăzi. Știu că ședința urma să nu aibă loc și de aia și Platon Veaceslav nu a venit. Nu am discutat despre cînd va reveni în țară.

Consider neîntemeiat înaintarea unui asemenea demers în cazul în care persoana nu se prezintă, să soliciți aducere forțată. Dacă nu a venit nu înseamnă că deodată trebuie să îi aplici arest?”, ne-a spus avocatul.

Veaceslav Platon urma să fie prezent astăzi la o ședință de judecată, în speța vizînd rejudecarea dosarului în care este acuzat de „corupere activă” și „escrocherie”, însă nu s-a prezentat. Astfel, procurorul din cadrul Procuraturii Anticorupție a solicitat astăzi magistraților aplicarea în privința acestuia a măsurii preventive – arestul cu anunțarea în căutare pentru reținere și executarea măsuri preventive.


Procuratura Generală a venit cu unele precizări referitor la informațiile conform cărora Veaceslav Platon ar fi plecat la Londra.

Omul de afaceri Veaceslav Platon a fost achitat în dosarul fraudei bancare. Decizia a fost luată pe 14 iunie, de Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani fiind definitivă.

Pe 20 aprilie 2017, Platon a fost condamnat în acest dosar la 18 ani de închisoare. Amintim că luni, 15 iunie 2020, Veaceslav Platon a fost eliberat din detenție, după patru ani petrecuți după gratiile Penitenciarului nr. 13.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?