Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3989

Guvernul Republicii Moldova va încheia Acordul de Repunere în vigoare a unor acorduri de asistență cu Guvernul SUA

30 sep. 2021,, 16:01   Politică
2246 1

Cabinetul de miniștri a aprobat, în ședința de astăzi, proiectul Hotărîrii de Guvern cu privire la inițierea negocierilor și aprobarea semnării Acordului de Repunere în vigoare a Acordurilor de asistență privind obiectivele de dezvoltare din 2016 între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Statelor Unite ale Americii (SUA), transmite Noi.md.

Scopul acestui Acord este restabilirea efectelor juridice a două acorduri de asistență încheiate între Guvernul Republicii Moldova și Guvernul SUA în anul 2016, expirate în mai-iunie 2021, precum și prelungirea termenului acestora pînă la data de 31 decembrie 2025.

Astfel, suma totală a grantului alocată în cadrul Acordului de asistenţă privind obiectivul de dezvoltare pentru creşterea comerţului şi investiţiilor în sectoarele cheie reprezintă 90,6 mil. dolari SUA, nevalorificate fiind la moment circa 27,6 mil. dolari SUA, iar pentru Acordul privind obiectivul de dezvoltare pentru o guvernare democratică mai eficientă şi mai responsabilă - 76,9 mil. dolari SUA, inclusiv resurse nevalorificate de cca 45 mil. dolari SUA.

Acordul va intra în vigoare la data semnării acestuia. Din partea Guvernului Republicii Moldova, documentul va fi semnat de Dumitru Budianschi, ministrul Finanțelor, iar din partea Guvernului SUA - de Scott D. Hocklander, Director al misiunii USAID în Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?