X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Amenzi pentru casele de schimb valutar. Proiect aprobat de Guvern

4 apr. 2022,, 10:45   Politică
2637 0

Guvernul a aprobat o serie de modificări la legea cu privire la BNM și legea privind reglementarea valutară, informează Radio Chișinău.

Între altele, proiectul se referă la aplicarea unor soluții privind eficientizarea procesului de licențiere, în special licențierea caselor de schimb valutar și pune în aplicare amenzi mai severe pentru încălcările admise în acest domeniu.

Proiectul include noi noțiuni ce țin de activitatea punctelor de schimb valutar și măsuri de prevenire a spălării banilor. Documentul stabilește obligația unităților de schimb valutar să înregistreze fiecare operațiune în numerar cu persoane fizice la momentul efectuării.

De asemenea, proiectul prevede obligația unităților de schimb valutar de a asigura supravegherea și înregistrarea video pe toată durata programului de lucru în regim real, precum și păstrarea acestor înregistrări în formă digitală cel puțin 15 zile calendaristice.

Proiectul instituție și amenzi mai mari caselor de schimb valutar care admit încălcări ale legislației valutare. Sancțiunile financiare vor crește de la 25.000 de lei pînă la 100.000 lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?