X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Doar doi candidați au fost admiși la alegerile din Transnistria

19 noi. 2021,, 17:45   Politică
3849 2

La 19 noiembrie, Comisia Electorală Centrală din Transnistria a refuzat înregistrarea unui alt candidat la funcția de conducător a regiunii. Astfel, la alegeri vor participa doar două persoane. Unul dintre ei este actualul șef al regiunii, Vadim Krasnoselski, scrie newsmaker.md.

Alegerile liderului Transnistriei vor avea loc pe 12 decembrie. Pînă la 19 noiembrie, a fost înregistrat oficial un singur candidat - actualul lider al regiunii, Vadim Krasnoselski, care se bucură de sprijinul partidului de guvernămînt ”Обновление” și al holdingului Sheriff.

În cadrul ședinței din 19 noiembrie, CEC locală a examinat cererile de înregistrare a încă doi posibili candidați.

Candidatului Nicolai Malîșev i-a fost refuzată înregistrarea. CEC a explicat acest lucru prin faptul că Malîșev nu a reușit să adune semnăturile a 2% dintre alegători, precum și prin faptul că unele dintre semnături nu erau veridice.

"Din cele 2 255 de semnături verificate, 616 s-au dovedit a fi false", se arată în declarația CEC.


Astfel, CEC a înregistrat singurul concurent al lui Krasnoselski - Serghei Pînzari, locuitor al satului Hîrtop din raionul Grigoriopol. Anterior, a fost deputat al Consiliului Deputaților Poporului din raionul Grigoriopol de legislatura a 25-a.

Reamintim că în total 5 candidați au depus cereri de înregistrare. Serghei Decev, din Bender și-a retras candidatura. Motivele nu au fost anunțate.

i fostului deputat al Consiliului Suprem al regiunii, Anatolie Dirun i s-a refuzat înregistrarea. CEC a explicat acest lucru în același mod ca și în cazul lui Malîșev — prin numărul insuficient de semnături veridice ale alegătorilor în listele de subscripție pentru înregistrare, precum și prin faptul că Dirun nu ar fi locuit pe teritoriul Transnistriei.

Dirun a acuzat autoritățile locale de falsificări și a promis că se va adresa în instanță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?