Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Expert, despre Alianța Pentru Unirea Românilor: „Un proiect neofascist”

21 mai. 2021,, 13:00   Politică
4149 2

Alianța Pentru Unirea Românilor (AUR) din R. Moldova este un proiect neofascist, liderii acestuia lucrînd cu cîțiva ani în urmă pentru Vladimir Plahotniuc.

De această părere este expertul în politici publice Ștefan Gligor, potrivit căruia, prin valorile pe care le promovează, AUR promovează frica și incertitudinea în rîndul moldovenilor.

„Ceea ce fac în România, pentru mine este un proiect, dacă vreți, neofascist. Un proiect care speculează frica, incertitudinea, teoria conspirației. Pentru mine asta este absolut josnic, este inacceptabil. AUR-ul din România este cu totul altceva deât AUR-ul din R. Moldova. Sînt două entități juridice absolut separate, unicul lucru comun este denumirea și non valorile pe care le speculează. AUR-ul din R. Moldova este condus de un oarecare Bilețchi. El este o persoană care, pe parcursul anilor, s-a dat unionist și pe data de 6 iunie 2019, împreună cu Vasile Costiuc și d-nul Cosovan, protestau în fața sediului PAS ca nu cumva blocul ACUM să facă coaliție cu socialiștii, să-l fugărească pe Vladimir Plahotniuc”, a declarat Gligor în cadrul unei emisiuni de la N4.

Expertul mai spune că Dorin Chirtoacă, liderul Partidului Liberal, va duce la pierire partidul, prin simplul fapt că se va alătura AUR în alegerile anticipate din 11 iulie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?