Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Un expert despre situația cu migranții: Ceea ce semeni, aceea vei culege

3 sep. 2021,, 13:57   Politică
3496 15

SUA și NATO au dat-o în bară, iar cetățenii Moldovei trebuie să plătească pentru asta. Astfel a comentat expertul politic Victor Borșevici semnarea de către Moldova a Declarației privind garanțiile de călătorie în caz de evacuare a persoanelor din Afganistan și disponibilitatea de a le oferi asistență și adăpost.

Potrivit diplomatului, Republica Moldova nu este pregătită să își asume o astfel de responsabilitate, deoarece în țară continue să rămînă nesoluționate multe probleme. Borșevici crede că intenția de a permite refugiaților să intre pe teritoriul țării nu vine din dorințele sincere ale Moldovei, în spatele acesteia există o influență externă:

„Am spus în repetate rînduri că politicienii moldoveni nu sînt ghidați de interesele oamenilor, ale țării sau de o mare disponibilitate de a oferi cuiva ajutor. În Moldova există destule probleme și dacă ele nu sînt suficiente pentru noi, atunci cu siguranță vor apărea și altele. Nu avem lideri reali în țara noastră. Sîntem sub conducerea externă, guvernarea noastră încearcă să realizeze anticipat ceea ce se așteaptă de la noi. Dacă ni s-ar oferi refugiați nu din Afganistan, ci de pe Marte, s-ar fi grăbi să facă și acest lucru”.

„Elita politică a Moldovei se va ascunde acum în spatele umanismului și drepturilor omului, dar în realitate noi nu dispunem mijloace pentru întreținerea refugiaților din Afganistan. Trebuie să înțelegem că migrează nu 2-3 persoane, oamenii încearcă să salveze de teroare și persecuție familii întregi. Trebuie să le oferim locuințe, hrană și tot ceea ce uneori nu putem oferi nici măcar cetățenilor noștri nevoiași. Atîta timp cît copiii noștri și bătrînii mor de foame, nu se poate pune problema acceptării refugiaților din Afganistan”.

Borșevici și-a exprimat îngrijorarea cu privire la siguranța cetățenilor moldoveni:


„Ne asumăm obligații serioase, dar care este prețul problemei? Există o garanție că absolut toți migranții sînt oameni pașnici și nu reprezintă o amenințare pentru țară? Există încredere că mîine vreunui dintre ei nu-i va veni în minte ideea organizării unui atac terorist în mijlocul capitalei? De ce trebuie să ne punem capul sub problemele altora cînd nu ne putem asuma responsabilitatea pentru ale noastre?! Vorbesc despre asta cu durere în suflet, pentru că îmi pasă de ceea ce se întîmplă în lume, de ceea ce se întîmplă cu noi și de ceea ce devenim alegînd astfel de elite comprador”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?