Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Fostul șef al SPPS a dat-o în judecată pe Maia Sandu

2 iun. 2021,, 12:45   Politică
4658 8

Fostul șef al Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS), Iaroslav Martin, a depus o cerere de chemare în instanța de judecată, împotriva președintei R. Moldova, Maia Sandu. El cere anularea Decretului șefului statului în baza căruia el a fost demis din funcția de șef al SPPS.

Iaroslav Martin consideră Decretul Președintelui drept unul "ilegal și nefondat", transmite nokta.md

"Cred că prin actul administrativ mi-au fost încălcate drepturile la muncă”, a spus Martin.

Consiliera pentru comunicare din Aparatul președintei R. Moldova, Sorina Ștefîrță, a comunicat pentru Ziarul de Gardă că instituția prezidențială a recepționat cererea de chemare în judecată și va urma toate procedurile legale în acest sens.

”Este dreptul omului să acționeze în judecată. Președinția a recepționat cererea și citația. Vom urma toate procedurile legale”, a declarat Sorina Ștefîrță, purtătoarea de cuvînt a președintei R. Moldova.


Prima ședință pe acest caz este programată pentru 14 iulie. Acesta va fi examinat de către Judecătoria Chișinău, sediul Rîșcani.
Amintim că pe 30 decembrie 2020, președinta R. Moldova, Maia Sandu, a semnat decretul prin care Iaroslav Martin a fost revocat din funcția de șef al SPPS.

"Au fost mai multe probleme. Ancheta este în desfășurare, detaliile vor fi oferite mai tîrziu", a declarat Sandu în cadrul unei emisiuni de la tv8.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?