X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sergiu Sîrbu a fost transferat în Penitenciarul 13

29 apr. 2022,, 18:47   Politică
3193 0

Fostul democrat Sergiu Sîrbu își va petrece următoarele 30 de zile în Penitenciarul 13. Magistrații au admis demersul procurorului anticorupție de prelungire a arestului preventiv. Informația a fost confirmată de către purtătoarea de cuvînt a Procuraturii Mariana Cherpec.

„Astăzi 29 aprilie curent, în rezultatul examinării demersului procurorilor anticorupție de prelungire a arestului preventiv în privința ex-deputatului Sergiu Sîrbu, magistrații Judecătoriei Chișinău sediul Ciocana au dispus admiterea integrala a demersului, urmată de prelungirea măsurii preventive sub forma de arest preventiv pe un termen de 30 zile, cu executare in Penitenciarul nr.13”, a precizat Cherpec.

Sergiu Sîrbu pledează nevinovat.

Pe 16 decembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că i-a înaintat învinuirea lui Sergiu Sîrbu pentru corupere activă (art.325 din Codul penal), faptă infracțională comisă în perioada deținerii mandatului de deputat, scrie Noi.md cu referire la newsmaker.md.

Ex-deputatul este învinuit că, în anul 2015, reprezentînd interesele Partidului Democrat din Moldova, a încercat să mituiască un alt deputat din Parlamentul Republicii Moldova, ales pe listele unui alt partid politic, propunîndu-i valută străină în sumă de la 100 000 pînă la 200 000 euro, pentru ca acesta să părăsească fracțiunea parlamentară din care făcea parte și în calitatea sa de deputat să voteze proiectele de legi înaintate de Partidul Democrat.


Fostul deputat a fost vizat și într-un act de constatare emis de Autoritatea Națională de Integritate (ANI), în legătură cu suma nejustificată de 1,9 milioane de lei. Sîrbu, de cealaltă parte, a declarat că actul ANI este „absurd” și îl va contesta în instanță.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?