X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Fosta deputată Maria Ciobanu critică majorarea bugetului Președinției

25 noi. 2021,, 12:17   Politică
3037 2

Fosta deputată Maria Ciobanu afirmă că majorarea exagerată a bugetului Președinției și a salariilor guvernanților înainte de a vota inițiativa legislativă cu privire la salariile “nesimțite”este o greșeală a PAS.

Parlamentara spune că R.Moldova trăiește mai mult din împrumuturi și din bani trimiși acasă de conaționalii din diasporă, lucru care nu poate fi trecut cu vederea de către guvernanți la nesfîrșit.

"În alt caz, lasă loc de interpretări. Deputatul Dumitru Alaiba îl cunoaște, dar el preferă să o facă pe “niznaiul” de foarte multe ori, crezându-l pe cetățean net inferior inteligenței lui... Succint. Statul Republica Moldova trăiește mai mult din împrumuturi și din bani trimiși acasă de conaționalii noștri din Diasporă. Acest lucru se întâmplă de ani și ani, dar nu poate dura la nesfârșit.

Niciun partid de guvernământ nu a îndrăznit să propună condiții reale de pensionare și nici nu a modificat formula de indexare a pensiilor. Știți de ce? De frică că nu va mai fi votat la următoarele alegeri. Prostia care a făcut-o PAS e că a majorat exagerat bugetul Președinției și salariul guvernanților înainte de a vota inițiativa legislativă cu privire la salariile “nesimțite”.

Ceea ce nu spune Alaiba e că începând cu 1 ianuarie 2022 salariul deputaților urma să alcătuiască 12 sau 13 mii lei. Azi pe conturile deputaților contabilitatea Parlamentului transferă și banii destinați pentru plata serviciilor de consultanță. Eu nu cred că un deputat trebuie să aibă salariul lunar de 12 mii lei, în timp ce unii primesc 85-90 mii lei lunar, fără mari bătăi de cap...


O reformă administrativ-teritorială este imperios necesară. Am spus-o în repetate rânduri: consiliile de nivelul doi mănâncă bani grei, deși multe din competențele lor le pot prelua consiliile de nivelul I.

Va avea curajul PAS să propună o asemenea reformă? Nu cred...", se arată în postarea Mariei Ciobanu.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?