X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ivan Diacov, despre cum a devenit Eduard Harunjen procuror-șef la anticorupție

19 iun. 2019,, 16:50   Politică
7153 0

Faptul că Eduard Harunjen va deveniprocuror-șef la anticorupție se ştia încă de la început, chiar dacă iniţial a fost anunţat concurs pentru această funcţie.

De această părere este fostul procuror-șef al municipiului Chișinău, Ivan Diacov, potrivit căruia concurentul lui Harunjen din turul doi al concursului ar fi fost scos intenţionat, doar pentru ca Harunjen să cîştige.

"În 2013 a fost anunțat concurs pentru ocuparea funcției de procuror-șef al procuraturii anticorupție. În turul doi au trecut R. Popov și E. Harunjen. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) format la acel moment din 11 membri, prin vot 6 contra 5, l-au ales pe d.Ruslan Popov. Decizia a fost anulată sub pretextul că CSP trebuia să aleagă candidatul cu 7 voturi contra 4. A fost anunțat concurs repetat", mărturiseşte Ivan Diacov.

Acesta mai spune că l-a sfătuit pe Popov să nu mai participe, ştiindu-se foarte bine că cel care va ajunge pînă la urmă procuror - şef va fi Harunjen, lucru ce a fost demonstrat pînă la final.

"Eu l-am sfătuit atunci pe R. Popov să nu participe, era clar că el nu este dorit, că este “promovat”Harunjen. Popov mi-a spus că va participa din principiu. Cînd Popov a aplicat repetat la concurs, Procurorul General a intentat împotriva lui dosar penal și l-a scos din concurs. Noi am clasat cauza penală din lipsa componenței infracțiunii... Așa Harunjen devenea procuror-șef la anticorupție. A urmat furtul miliardului sub “supravegherea”ochiului ager de procuror a lui Harunjen", mai spune fostul procuror-șef al municipiului Chișinău.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?