Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ion Chicu, despre circulația autoturismelor cu numere transnistrene

20 ian. 2020,, 10:16   Politică
5064 2

Premierul Ion Chicu a anunțat astăzi, 20 ianuarie, după ședința de la Președinție, că Ucraina a înștiințat autoritățile Republicii Moldova că, din 1 aprilie 2020, autoturismele cu numere de înregistrare transnistrene nu vor mai fi admise pe teritoriul statului vecin.

”Am fost notificați de colegii din Ucraina că, de la 1 aprilie, nu vor mai admite autoturisme cu numete vechi”, a spus Chicu. Șeful Guvernului a explicat că instituțiile responsabile ale statului au decis să aplice în regim de testare acest mecanism.

”Respectiv, colegii din instituțiile statului, timp de 10 zile, au testat cum va funcționa în cazul în care mașinile nu trec. Ce va fi după 1 aprilie, când colegii din Ucraina nu vor permite trecerea hoatrului a autoturismelor cu numere transnistrene, vom vedea”, a menționat premierul. Șeful Guvernului a îndemnat opinia publică și presa să nu folosească în acest caz cuvinte de genul ”șantaj” sau ”cedare”. ” Dar șantaj, cedare nu putem folosi aici”, a spus Chicu.

Șeful Guvernului a amintit că, Chișinăul a oferit cetățenilor din Transnistria posibilitatea de a înregistra autoturismele cu numere neutre ca să poată circula în alte țări. La intervenția președintelui țării, Igor Dodon, problema tranzitării regiunii tranistrene de către automobilele cu numerele de înregistrare moldovenești a fost soluționată.

În cadrul unei discuții telefonice cu liderul de la Tiraspol, Vladimir Krasnoselskii, s-a convenit ca să fie identificate soluții de urgență pentru a nu permite înrăutățirea situației legate de circulația transportului și eventualele dificultăți pentru cetățeni.


Potrivit lui Dodon, cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului nu trebuie să fie afectați, iar in rezultatul dialogului dinte Chișinău și Tiraspol toate subiectele și situațiile dificile vor fi soluționate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?