X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Fost premier: Stoianoglo a fost presat

2 sep. 2021,, 14:00   Politică
10588 4

Fostul premier, Ion Chicu, susține că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, ar fi fost presat să renunțe la investigarea unui episod din dosarul furtul miliardului, iar presiunile ar fi venit inclusiv din partea partenerilor externi ai Republicii Moldova.

Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii Politica de la tv8, transmite Noi.md cu referire la Unimedia.info.

Ion Chicu este de părere că modificarea Legii procuraturii este o încălcare a Legii supreme a țării: „Dacă este vorba de ingerință a puterii legislative și executive în cea juridică asta deja e încălcarea Constituției, acolo este scris foarte clar. Mie nu îmi place Procurorul General, eu am venit și îl scot. Stați un pic, citiți întîi Constituția, stă în cărți mari la fiecare în birou”.

Potrivit fostului premier, „sînt foarte mari dubii care-i raționamentul de bază al acestei dorințe aprige de a schimba acest Procuror General”: „Înțeleg că i se imputează că nu este eficient în anchetarea furtului miliardului. Înțeleg de ce, pentru că domnul Stoianoglo, găsind o gospodărie practic distrusă în 2019, a avansat pe această filieră, de exemplu a găsit 2,2 miliarde lei furate de la stat, de la Banca de Economii deja după ce era decizia de alocare a acelor garanții. Apropo, sînt singurii bani care practic au rămas în țară, restul au plecat peste hotare. Dumnealui i-a găsit, a dus ancheta pînă la capăt, a dus dosarul în sistemul justiției, în instanță”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?