Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Inga Grigoriu a depus o plîngere la Procuratura Generală

18 iun. 2021,, 12:52   Politică
3065 2

După ce omul de afaceri Veaceslav Platon a sunat-o, miercuri, pe Inga Grigoriu, președinta comisiei de anchetă „Laundromat” anunță că a făcut o plîngere la Procuratura Generală.

Inga Grigoriu specifică contextul în care a fost sunată de Veaceslav Platon – în aceiași zi în care a apărut declarația sa în mass-media – și, avînd în vedere conținutul discuției, intonația iritată și cuvintele utilizate de acesta, dînsa consideră că este vorba de exprimarea unei amenințări în adresa sa cu scopul de a o împiedica să-și exercite în modul cuvenit atribuțiile de deputat în Parlamentul R. Moldova, inclusiv de președintă a Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”.

De asemenea, Inga Grigoriu invocă culegerea ilegală a unor informații legate de viața sa privată fără a-i avea consimțămîntul, dat fiind faptul că nu i-a oferit niciodată numărul său de telefon lui Veaceslav Platon.

Inga Grigoriu solicită PG să examineze plîngerea, să dispună urmărirea penală și tragerea la răspundere penală a cetățeanului Veaceslav Platon și a altor persoane pentru comiterea faptelor expuse în plîngere, pentru comiterea infracțiunilor prevăzute de art. 177 alin. (1) , art. 178 alin. (2) lit.c) Cod penal și să fie informată despre rezultatul examinării prezentei plîngeri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?