Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Inaugurarea lui Sandu a costat de 20 de ori mai ieftin decît inaugurarea lui Vlah

25 dec. 2020,, 14:00   Politică
9835 6

Circa 111 mii de lei au fost cheltuite din buget pentru organizarea și desfășurarea ceremoniei de inaugurare a Maiei Sandu, care a avut loc joi, 24 decembrie, la Palatul Republicii, scrie gagauzyeri.md

Această sumă a fost anunțată pentru TV8 de secretarul general al PAS, Andrei Spînu.

În total, evenimentul a costat Președinția 110 852 lei. Potrivit devizului de cheltuieli, o mare parte din bani — 40 de mii de lei - au mers la confecționarea decorațiilor pentru scena Palatului Republicii.

Pentru închirierea sălii mari a Palatului Republicii au fost alocate 15 000 de mii de lei, pentru sunet și închirierea echipamentului pentru traducere s-au achitat 3500 de lei, podiumul pentru jurnaliști a costat 12 000 de lei, iar pentru aranjamente florale s-au cheltuit 12.000 de lei.


Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, recunoaște că ceremonia de învestire a costat mult, informează portalul informațional vesti.md, însă ea refuză să spună cine a finanțat evenimentul și cîți bani a plătit ea personal.

Primarul de Comrat, Serghei Anastasov, a spus că primăria a cheltuit doar 60 de mii de lei pentru a aduce orașul în ordine cu ocazia ceremoniei. Iar vicepreședintele Adunării Populare, Alexandru Tarnavschi, a spus că toate informațiile despre cheltuieli le deține doar organizatorul evenimentului, adică Comitetul Executiv al Găgăuziei și Irina Vlah.

Ceremonia de inaugurare a Irinei Vlah pentru al doilea mandat de bașcan al Găgăuziei a avut loc pe 20 iulie. În centrul orașului Comrat a fost construită o scenă cu sunet puternic, lumină și monitoare, costul cărora depășește toate cheltuielile de inaugurare a președintelui ales, Maia Sandu.

Spre seară a evaluat renumita interpretă Sofia Rotaru. Presa rusă scrie că onorariul Sofiei Rotaru poate varia între 25 și 30 de mii de euro pentru doar trei melodii.

Anterior, o serie de surse au comunicat că inaugurarea Irinei Vlah a costat între 2 și 4 milioane de lei. Putem constata cu siguranță faptul că inaugurarea Maiei Sandu a costat de 20 de ori mai ieftin decît inaugurarea Irinei Vlah.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?