X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Grosu: „Mizăm în continuare pe susținerea Spaniei”

8 noi. 2022,, 16:15   Politică
2161 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut astăzi o întrevedere cu delegația Comisiei pentru afaceri externe din cadrul Congresului Deputaților Regatului Spaniei, condusă de către Pau Mari Klose, care se află în aceste zile în țară noastră. Oficialii au discutat despre agenda bilaterală, integrarea europeană a Republicii Moldova, agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei și criza energetică provocată în acest context.

Președintele Parlamentului a apreciat deschiderea autorităților spaniole față de Republica Moldova și față de moldovenii din Spania, precum și progresul înregistrat pe mult așteptatul Acord bilateral în domeniul securității sociale, care a fost semnat la data de 21 iulie curent. „Ne dorim să semnăm cât de curând posibil un acord de reducere a tarifelor la roaming, ce va oferi posibilitatea unei conexiuni și mai bune cu Spania”, a menționat Igor Grosu.

Șeful legislativului a mulțumit autorităților spaniole pentru susținerea parcursului de integrare europeană a Republicii Moldova, menționând că Republica Moldova este onorată că va găzdui în 2023 cea de-a doua reuniune a Comunității Politice Europene, ce va coincide, cel mai probabil, cu perioada când Spania va prelua președinția rotativă a Consiliului UE în iunie 2023. „Noi mizăm în continuare pe susținerea Spaniei în procesul nostru de integrare europeană, iar ședințele comune cu comisiile parlamentare va oferi posibilitatea de a avansa și mai repede pe calendarul nostru de reforme”, a afirmat Președintele Parlamentului.

1
0
0
0
3

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?