Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Dodon a mers în UTA Găgăuzia

7 mai. 2020,, 15:15   Politică
2842 3

Șeful statului, Igor Dodon, a mers astăzi în UTA Găgăuzia pentru a se familiariza cu situația social-economică, dar și epidemiologică din regiune.

Inițial, Dodon a avut o întrevedere cu conducerea Găgăuziei. Bașcanul, Irina Vlah a punctat mai multe probleme cu care se confruntă autonomia la moment, printre care criza legată de pandemie care afectează la modul direct economia, seceta care a lovit dur în agricultori, problema realizării proiectelor de infrastructură de amploare, dezvoltarea subzonelor Zonei Economice Libere „Valcaneș” în Comrat și Ceadîr-Lunga, reconstrucția drumurilor și altele.

„Am menționat că actuala guvernare este interesată și dispusă să acorde tot sprijinul necesar în soluționarea problemelor existente în regiune, subliniind că doar împreună vom putea face față provocărilor legate de criza cu care ne confruntăm cu toții. Totodată, am menționat necesitatea implementării în continuare a proiectelor de infrastructură pentru a asigura dezvoltarea economică a țării.

Ulterior am vizitat Spitalul Raional din Comrat unde, în unul din blocurile instituției a fost deschis Centrul – COVID-19, planificat pentru plasarea în izolare a unui număr de pînă la 75 de bolnavi. Aici lucrează în ture șase medici infecționiști cu experiență și peste 20 de asistente medicale.

Pacienții sînt plasați cîte unul în saloane care sînt asigurate cu wc-uri și cabine de duș separate. Spitalul din Comrat dispune de echipamentele de protecție necesare și aparate pentru ventilarea artificială a plămînilor. În prezent, aici se află 33 de persoane dintre care 22 sînt testate pozitiv”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.


Dodon a apreciat preocuparea conducerii Găgăuziei pentru asigurarea unor condiții bune de tratare a persoanelor infectate cu virusul de tip nou, precum și disponibilitatea de a oferi, în caz de necesitate, servicii medicale nu doar bolnavilor de coronavirus din autonomie, dar și celor din raioanele adiacente.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?