Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Igor Dodon, condamnă arestarea liderului de opoziţie din Transnistria

5 noi. 2018,, 16:40   Politică
4745 2

Preşedintele Moldovei, Igor Dodon, condamnă arestarea liderului de opoziţie din Transnistria, a preşedintelui Partidului Comunist din regiune, Oleg Horjan.

Despre aceasta el a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă la Chişinău.

„Poziția mea față de ceea ce s-a întâmplat este un negativă, pentru că Oleg Horjan are cetățenia Republicii Moldova. Eu îl cunosc… Consilierii mei s-au întâlnit cu rudele sale. Ei s-au adresat în diferite instanţe, au scris şi o cerere la Procuratura Generală a Moldovei”, a spus Dodon.

Potrivit lui, trebuie să urmeze o reacție a Procuraturii Generale, „trebuie să fie şi o reacție externă”.

„Trebuie să fie o reacție din partea procuraturii, deoarece est este cetățean al Republicii Moldova. Chiar dacă are cetățenie transnistreană, noi nu recunoaștem această cetățenie”, a spus Dodon.

Horjan, care este considerat liderul informal al întregii opoziții transnistrene, a fost condamnat vineri de către Curtea Supremă de Justiție a Transnistriei la 4,5 ani de închisoare. El este bînuit de „aplicarea violenței și insultarea reprezentanţilor autorităților”. Oleg Horjan pledează nevinovat. El consideră că dosarul său este unul politic și ţine de faptul că autoritățile actuale din Transnistria îi persecută pe toți cei care l-au susținut pe fostul președinte transnistrean Evgheni Șevciuk.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?