Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Președintele, preocupat de subiectul coronavirusului, liderul PAS – de dezbateri electorale

25 feb. 2020,, 17:49   Politică
2491 4

În timp ce țara este zguduită de problema coronavirusului, liderul PAS Maia Sandu se lansează în declarații politice și cheamă președintele la dezbateri electorale.

Sandu, a prezentat astăzi raportul alternativ al celor 100 de zile de la învestirea Guvernului Chicu prin care a criticat activitatea executivului, iar într-un final a spus că „Dacă președintele Dodon nu este de acord cu această evaluare și nu este un laș, îl invit la o dezbatere televizată”.

Președintele Igor Dodon a aflat despre această invitație în momentul în care inspecta spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”. Șeful statului a mers să verifice cît este de pregătită instituția să facă față în cazul în care coronavirusul va ajunge în Republica Moldova. Înainte de asta, președintele a mers și la Aeroport, pentru a afla cum sînt verificați pasagerii, care vin în țara noastră din statele afectate de coronavirus.

„Doamna Maia Sandu a intrat prea repede în campania prezidențială. Cînd vor fi prezidențialele, atunci se vor face dezbateri cu cei care vor candidat”, a răspuns președintele.

Ulterior, șeful statului a declarat printr-un comunicat de presă că va convoca Consiliul Suprem de Securitate pentru a discuta subiectul coronavirusului.
Se parte că Maia Sandu cunoaște cum să gestioneze situațiile de criză, doar pe facebook. O demonstrează și experiența ei de prim-ministru. În vara anului 2019, cînd un bloc de locuit din Otaci s-a prăbușit, iar zeci de familii au rămas în stradă, premierul a fost criticat dur de cetățeni pentru gestionarea proastă a situației. Atunci, Maia Sandu a mers la fața locului abia la o săptămînă de la tragedie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?