Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

CNA confirmă: Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore

24 mai. 2022,, 17:14   Politică
4222 0

Fostul președinte al Republicii Moddova Igor Dodon a fost reținut pentru 72 de ore. Asta după ce procurorii anticorupție, în comun cu ofițerii CNA și SIS au efectuat 10 percheziții percheziții acasă la fostul șef de stat, Igor Dodon, inclusiv la alte locații și imobile deținute prin persoane interpuse.

Anunțul a fost făcut de către reprezentabnții Procuraturii Anticorupție, care au precizat că au fost reținute și alte două persoane care figurează în același dosar.

Potrivit Procuraturii, descinderile au loc în cadrul unui dosar penal pornit în temeiul bănuielii rezonabile de comitere a infracțiunii de corupere pasivă, prevăzute de art.324, care se pedepsește cu pînă la șapte ani de închisoare, scrie Noi.md cu referire la tv8.md.

De asemenea, fostul șef de stat este bănuit de acceptarea finanțării partidului politic de către o organizație criminala, pentru care riscă cel puțin trei ani de închisoare, de trădare de patrie, care se pedepsește cu cel puțin 12 ani de detenție și de îmbogățire ilicită, pentru care ar putea face alți pînă la 7 ani de pușcărie.

Săptămîna trecută, fostul deputat Iurie Reniță, cel care a făcut denunț la Procuratură în dosarul faimosului „kuliok”, a anunțat că Curtea de Apel Chișinău a casat integral hotărîrea Judecătoriei Chișinău, sectorul Ciocana, privind menținerea Ordonanței de neîncepere a urmăririi penale împotriva lui Igor Dodon, precum și anularea aceleiași Ordonanțe, semnată de fostul procuror-adjunct al Procuraturii Anticorupție, Vasile Levițki.


Prin această Hotărîre a CA Chișinău, a fost deschisă calea legală pentru reînceperea urmăririi penale.

În vara anului trecut, Procuratura Anticorupție a anunțat că a dispus neînceperea urmăririi penale în cadrul procesului penal pornit în baza denunțului lui Iurie Reniță prin care cerea investigarea circumstanțelor rezultate din înregistrările video în care Igor Dodon ar fi primit de la fostul lider PDM o pungă, în care se prezuma că ar fi fost bani. Procuratura a decis atunci că faptele persoanelor vizate în înregistrări nu întrunesc elementele vreunei infracțiuni.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?