X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Are loc pregătirea pentru următoarea rundă de consultări în formatul ”5+2”

2 sep. 2020,, 18:00   Politică
2359 1

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova cu care a discutat un spectru larg de chestiuni cu privire la interacțiunea dintre conducerea Moldovei și această organizație internațională, dar și despre activitatea OSCE pe teritoriul Republicii Moldova.

În contextul lansării campaniei prezidențiale în țara noastră, părțile au vorbit despre participarea OSCE și ODIHR la monitorizarea procesului electoral.
Șeful statului a subliniat faptul că Republica Moldova este interesată de o bună cooperare cu observatorii OSCE.

În acest context, el a menționat importanța poziției consolidate a partenerilor internaționali, care a fost exprimată de nenumărate ori în anii precedenți în Declarația comună a Consiliului de Miniștri ai Afacerilor Externe din cadrul OSCE. În document este subliniat faptul că soluționarea cuprinzătoare, pașnică și durabilă a conflictului transnistrean trebuie să fie realizată pe baza suveranității și integrității teritoriale a Republicii Moldova în cadrul frontierelor sale recunoscute pe plan internațional, cu un statut special pentru Transnistria, cu respectarea garantată a drepturilor politice, economice și sociale ale populației din regiune.

De asemenea, interlocutorii au analizat rezultatele întrevederii de la finele lunii iulie a Președintelui Moldovei, Igor Dodon, cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski și au subliniat importanța implementării în continuare a măsurilor de consolidare a încrederii. În acest context, părțile au făcut un schimb de opinii vizavi de pregătirea următoarei runde de consultări în formatul „5+2”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?