Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Hahn a asigurat noul Guvern de sprijinul Uniunii Europene

19 iun. 2019,, 15:57   Politică
2981 0

Ceea ce s-a întîmplat la Chișinău este un test de maturitate politică și o dovadă a faptului că Moldova progresează.

Declarația a fost făcută de comisarul european pentru politica de vecinătate și negocieri de extindere, Johannes Hahn, în cadrul unui briefing susținut astăzi în comun cu premierul Maia Sandu.

Oficialul a remarcat că UE va pune la dispoziție noului Guvern tot suportul necesar și va continua cooperarea pentru implementarea reformelor.

„Am venit să vedem cum vă putem acorda asistență pentru reformele viitoare. Vă felicit pentru transferul pașnic al puterii, este un test de maturitate politică și o dovadă a progreselor făcute de țară. Lupta împotriva corupției este una din cele mai importante sarcini, iar nou sîntem gata să vă acordăm suport internațional în realizarea acestui obiectiv. A fost important pentru noi să auzim angajamentul noului guvern pentru implementarea Acordului de asociere și continuarea reformelor”, a declarat Hahn.

Maia Sandu a declarat la rîndul ei că Guvernul va relua la modul cel mai serios dialogul politic dintre R.Moldova și UE. Premierul a anunțat că s-a discutat despre reluarea programelor comune înghețate, restabilirea finanțării, sprijinului bugetar, precum și acordarea consultanței pentru consolidarea instituțiilor statului.


„Știm că așteptările față de acest guvern sînt foarte mari, de aceea ne dorim să ne mișcăm repede și contăm mult pe asistența partenerilor europeni”, a conchis Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?