X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

O misiune de deputați din R. Moldova, observatori la alegerile din Kîrgîzstan și Kazahstan

9 ian. 2021,, 09:15   Politică
10145 1

Mai mulți deputați ai fracțiunii parlamentare a Partidului Socialiștilor monitorizează în perioada 7-12 ianuarie alegerile de din Republica Kîrgîză și Kazahstan.

Astfel, deputații PSRM Nicolae Pascaru și Marina Radvan, participă la monitorizarea alegerilor prezidențiale anticipate din Republica Kîrgîză, planificate pentru duminică, 10 ianuarie. Cei doi deputați fac parte din misiunea Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI) de monitorizare a alegerilor prezidențiale din Kîrgîzstan.

Totodată, o delegație a Parlamentului Republicii Moldova află, în perioada 8-13 ianuarie curent, la Nur-Sultan, Republica Kazahstan. Este vorba de deputații socialiști Vasile Bolea și Vladimir Odnostalco, care monitorizează alegerile pentru Majilis – camera inferioară a Parlamentului din Kazahstan, programate pentru duminica, 10 ianuarie

Cei doi parlamentari sînt parte a misiunii de observatori ai Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente (AIP CSI). Misiunea AIP CSI este formată din 19 observatori din state membre ale CSI. Aceștia vor monitoriza scrutinul alături de alți 53 de reprezentanți ai organizațiilor internaționale.

Echipa de deputați din Republica Moldova au mers în Republica Kîrgîză la invitația lui Torag Kenesh Talant Mamutov. Grupul de observatori din Adunarea Interparlamentară a statelor membre CSI va efectua monitorizarea pe termen scurt a alegerilor prezidențiale anticipate și a referendumurilor care vor avea loc la 10 ianuarie 2021.


Grupul include parlamentari ai țărilor CSI și IPA, reprezentanți ai Institutului Internațional pentru Monitorizarea Dezvoltării Democrației, parlamentarism și Respectarea Drepturilor de Vot ale Cetățenilor statelor CSI IPA, precum și personal al secretariatului Consiliului CSI IPA.

Vicepreședintele Comitetului Dumei de Stat a Adunării Federale a Federației Ruse pentru Apărare, președintele Comisiei constante pentru apărare și securitate a CSI, Viktor Zavarzin, a fost numit coordonator al grupului de observatori din cadrul CSI IPA.

Alegerile anticipate ale șefului statului vor avea loc pe 10 ianuarie. În aceeași zi va avea loc un referendum privind definirea formei de guvernare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?