Transnistria stiri: 1379
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3987

Cîțiva agricultori îl propun pe Slusari la funcția de ministru al agriculturii

15 iul. 2021,, 09:30   Politică
3370 2

Un grup de agricultori din raionul Ștefan Vodă a cerut președintei Maia Sandu să examineze candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al agriculturii în viitorul Guvern. O cerere asemănătoare a fost adresată și președintelui interimar al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu.

„Apreciem înalt intenția dvs., anunțată în repetate rînduri ca în fruntea unor structuri importante ale statului să fie promovate persoane de înalt profesionalism și integre. Astfel, vă adresăm cu profund respect rugămintea producătorilor agricoli din raionul Ștefan Vodă de a fi examinată cu toată seriozitatea și obiectivitate candidatura lui Alexandru Slusari la funcția de ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în viitorul Guvern al R. Moldova”, se menționează în declarația semnată de mai mulți fermieri.

Aceștia susțin că fostul deputat Alexandru Slusari este o personalitate respectată în rîndul fermierilor și că „competența dumnealui, înaltul său profesionalism, cunoașterea pînă în cele mai mici detalii a problemelor agriculturii și spațiului rural îi vor permite să exercite din prima zi de lucru funcțiile complexe”.


În acest context, Alexandru Slusari a declarat în seara zilei de miercuri, 14 zile, că este sceptic în ce privește numirea lui în funcția de ministru al agriculturii în viitorul Guvern.

„Eu sînt sceptic de posibilitatea acestei variante, întrucît, eu nu am nevoie de funcție doar de dragul funcției. Eu nu mor de foame și eu revin la afacerile mele care sînt. Nu m-am născut deputat. (…) sînt incomod întrucît am ide pentru dezvoltarea agriculturii. (…) Eu sînt sceptic că viziunile mele o să fie acceptate de colegii din PAS. (…) Eu nu spun nu. sînt gata pentru discuții”, a declarat Alexandru Slusari în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la Jurnal TV.

Anterior, atît Igor Grosu cît și Natalia Gavrilița susțineau că subiectul includerii unor persoane din afara PAS în cadrul viitorului guvern, este în discuții.

0
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?