X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3995

Grosu: „Sergiu Litvinenko nu ar trebui să demisioneze”

12 noi. 2022,, 11:30   Politică
3082 2

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a spus că ministrul Justiției Sergiu Litvinenko, al cărui canal Telegram a fost piratat, precum și a președintei Maia Sandu și vicepremierului Andrei Spînu, nu ar trebui să demisioneze, transmite publika.md.

suși șeful Ministerului Justiției a recunoscut mai devreme că o parte din corespondența publicată este autentică, fără a preciza care dintre ea. Totuși, potrivit acestuia, mai multe conversații au fost tăiate și scoase din context.

Sergiu Litvinenko a scris pe Facebook că „hoții și bandiții fac tot posibilul pentru a destabiliza situația din țară”. Potrivit acestuia, în urma spargerii contului său de pe Web, au fost publicate fragmente de corespondență.

„Au fost tăiate, mutate și scoase din context mai multe conversații, ceea ce a dus la denaturarea informațiilor pentru a manipula și a fabrica minciuni grosolane împotriva mea, a colegilor și a familiei mele. Convinși că nu există cu ce să mă șantajeze, au recurs la falsificări și „desene” brutale», a notat el.

Litvinenko susține, de asemenea, că nu a comis acțiuni care încalcă legea sau presupun vreo altă pedeapsă și este gata să răspundă pentru acțiunile sale în fașa cetățenilor.

Între timp, președintele Parlamentului, Igor Grosu, a declarat la Prime Time că atacul cibernetic nu a fost întîmplător.
El a atras atenția că acest lucru s-a întîmplat în momentul în care o cerere adresată Curții Constituționale privind scoaterea în afara legii a unui grup criminal, politico-criminal numit partidul «Șor» urma să fie supusă la vot în Guvern.

Igor Grosu consideră că Sergiu Litvinenko nu ar trebui să demisioneze.

„Trebuie să-și continue munca, orice acțiune sau pas înapoi înseamnă să le facă pe plac bandiților.

„Avem două persoane care au confirmat autenticitatea conversațiilor - fostul ministru al Justiției, domnul Fadey Nagachevsky, și fostul șef al Inspectoratului Național de Probațiune, domnul Yavorschi. Acesta din urmă a fost cel care i-a eliberat odată lui Șor un certificat de integritate.Ca să înțelegem calitatea persoanei care emite certificatul despre incoruptibilitatea unui bandit. În primul rînd, îmi pare rău, l-am văzut sub diferite forme, i-am văzut activitățile... Prin urmare, permiteți-mi să nu-l tratez cu mare încredere”, a spus vorbitorul.


În opinia sa, acesta este un atac concertat, organizat, efectuat cu participarea serviciilor speciale ruse.

După cum s-a comunicat anterior, circumstanțele spargerii canalelor oficiale Telegram ale președintelui Maia Sandu, vicepremierului Andrei Spînu și ministrului Justiției Sergiu Litvinenko sînt investigate de Procuratura Generală.

0
0
0
0
17

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?