X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Grosu, recunoaște că Partidul Acțiune și Solidaritate este în scădere în sondaje

22 iun. 2022,, 09:27   Politică
2213 0

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, recunoaște că Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) este în scădere în sondaje, însă consideră că scăderea încrederii cetățenilor în partid este „un lucru firesc”.

Invitat în cadrul emisiunii „Freedom” de la TV8, spicherul a declarat că, în opinia sa, cea mai mare greșeală a politicienilor este să creadă în rating.

„Noi acum ar trebui să alegem între rating și a face ceea ce ne-am promis. Noi înțelegem că timpul pe care îl avem la dispoziție nu este limitat de aceea noi trebuie să livrăm și o să livrăm...Rating-ul este important, dar mai important este să folosești timpul pe care-l ai la dispoziție pentru a realiza ceea ce ți-ai promis. Ce mai mare greșeală a politicienilor este că în primii ani de mandat se gîndesc la rating. El este important, dar în primii ani trebuie să dai bătaie”, a declarat Igor Grosu.

Totodată, acesta susține că indiferent de faptul că PAS este în scădere în sondaje, acest lucru nu împiedică guvernarea să întreprindă măsurile necesare în momentele de criză.

„Noi am reușit să ținem țara pe linia de plutire și cu războiul și cu pandemia. Este firesc să fie așa pentru că omul aude de undeva că este război, omul aude de undeva că piețele cresc, el totuși așteaptă că noi o să fim feriți, dar noi nu putem fi feriți pentru că sîntem conectați cu piața din Ucraina, cu piața din Romînia. Ați văzut cîtă nemulțumire a fost cu ambuteiajele de la hotare, trebuie să-i ajutăm pentru că Odesa este blocată. A trebuit să discutăm cu colegii romîni și să sincronizăm procesele, acesta este prețul momentului care trebuie să-l plătim”, a explicat spicherul în cadrul emisiunii.


TV8 reamintește că în cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, Mihai Popșoi a declarat că PAS pierde din rating din cauza crizelor cu care se confruntă țara. Vicepreședintele Parlamentului a mai spus că oamenii și-au pus speranțele în partidul de la guvernare din cauza faptului că reformele decurg lent, iar crizele se amplifică.

„Majoritatea sondajelor, mai ales acelea care nu e clar de cine sînt achitate și care este scopul lor, tind să manipuleze, dar, în același timp, recunoaștem că ar fi ciudat, în aceste circumstanțe dificile, dar de fapt, pentru orice guvernare, atunci cînd își propune să facă lucruri cu adevărat importante, să reformeze justiția, să distrugă scheme de corupție, să limiteze interesele obscure din domeniul economic. Pe unde mai pui și această criză energetică prin care trecem, ar fi cumva ciudat dacă scorul nostru ar crește", a declarat Popșoi

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?