X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grosu către deputați: "Fie ne ciondănim între noi, fie ne unim eforturile"

15 sep. 2022,, 14:46   Politică
2550 0

Președintele Parlamentului Igor Grosu a ținu un discurs la începutul sesiunii de toamnă a Legislativului. Acesta a îndemnat parlamentarii să uite de culoarea politică și să muncească pentru același scop, pentru a ajuta cetățenii să treacă peste iarna grea care vine.

„Ne așteaptă o sesiune mai complicată. Avem în față o iarnă complicată, iar datoria noastră va fi să avem grijă ca cetățenii noștri să treacă cît mai ușor peste crizele grele. De un lucru sunt încrezut, nu suntem singuri. În ultima perioadă ne-am convins că avem mulți prieteni și vecini care ne vor fi alături...De noi depinde să nu ne lăsăm înfrînți, dar să luăm decizii corecte și la timp. De noi depinde să fim uniți, puternici și să lucrăm împreună pentru același scop pentru o țară europeană și puternică”, a declarat Igor Grosu la începutul ședinței plenare, scrie tv8.md.

Președintele Legislativului a subliniat că doar dacă clasa politică va munci cot la cot, vor fi identificate soluții pentru a trece cu bine peste situații le criză.

„Să lăsăm la o parte culorile și preferințele politice pentru că în joc este soarta țării. Alegerea este simplă: fie ne ciondănim între noi, fie ne unim eforturile și lăsăm la o parte conflictele mărunte și ajutăm moldovenii. Da, va fi greu, dar va trebui să facem față lucrurilor. Am moștenit o țară săracă de unde se fura cu sacul, dar nu este momentul să ne plîngem, trebuie să strîngem rîndurile și să trecem peste năpastă”, a mai precizat Grosu.

Totodată, acesta a îndemnat deputații să-și respecte promisiunile și să-și onoreze obligațiunile.


„Prioritate rămîne reforma justiției. Cine speră că noi am uitat de corupți se înșală. Corupția a adus țara noastră în sărăcie, iar cei vinovați trebuie să fie pedepsiți. Oamenii trebuie să vadă dreptate, iar în următoarele luni toți judecătorii vor fi evaluați din punct de vedere al integrității. Vor rămîne doar cei onești, ceilalți să plece”, a conchis Grosu.

Astăzi a început sesiunea de toamnă a Parlamentului a început fără fracțiunea Partidului Politic Șor. Deputații anunță într-un comunicat de presă că boicotează ședința de joi, 15 septembrie. Potrivit celor de la PP Șor, boicotul în Legislativ va dura „pînă cînd în țară nu vor mai fi deținuți politici”.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?