X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Igor Grosu: Chiar daca sîntem neutri, trebuie sa investim în sistemul nostru de apărare

6 dec. 2022,, 07:04   Politică
3612 1

Fragmentele de rachetă descoperite astăzi în apropiere de orașul Briceni sînt un ecou al războiului și un semnal că sîntem în pericol, a declarat președintele Parlamentului, Igor Grosu, la emisiunea „În profunzime” de la PRO TV Chișinău. Șeful legislativului a anunțat că Parlamentul de la Chișinău va veni cu o Declarație prin care ar putea recunoaște Rusia drept stat terorist.

Președintele Parlamentului califică incidentul de astăzi din apropierea orașului Briceni drept unul foarte grav, transmite Noi.md cu referire la deschide.md.

„Foarte grav, este al treilea incident: primul a fost cu survolarea spațiului aerian, al doilea – racheta căzută la Naslavcea și acum - la Briceni, în proximitate. Este grav, chiar dacă e un fragment, dar s-a întîmplat într-o livadă, a fost zgomot, i-a speriat pe oameni.”, a spus Igor Grosu.

Specialiștii, potrivit lui Igor Grosu, nu au depistat material explozibil și autoritățile sînt în așteptarea rezultatelor anchetei.

Totodată, șeful Legislativului a menționat că aceste incidente denotă necesitatea de a fortifica capacitățile de apărare ale R. Moldova.


„Chiar daca sîntem neutri, trebuie sa investim în sistemul nostru de apărare, discutăm cu partenerii europeni, încercam sa convingem de aceste investiții. Trebuie să poți să îți aperi spațiul tău aerian”, a spus șeful Legislativului.

Solicitat să comenteze ce măsuri ar întreprinde autoritățile de la Chișinău după ce Parlamentul European a declarat Rusia stat terorist, Igor Grosu a evidențiat că o Declarație similară va fi adoptată și la Chișinău.

„Vom analiza Declarația - Rusia stat terorist și vom elabora o declarație vis-a-vis de aceste aprecieri. Rusia a pornit o invazie împotriva Ucrainei. Nu este un război convențional. Deliberat se lovește în infrastructura civilă, se lovește în cetățeni”, a specificat șeful Legislativului.

Oficialul a mai spus că în ultimele zile numărul cetățenilor ucraineni care se refugiază în R.Moldova este în creștere și că autoritățile vor depune eforturi pentru a-i ajuta pe ucrainenii fugiți din calea războiului.

2
0
0
0
14

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?