X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Grigore Novac și Verena Taylor au discutat implementarea planului de acțiuni al CE pentru Moldova

4 oct. 2021,, 15:05   Politică
2283 0

Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Grigore Novac, a avut o întrevedere cu directorul Oficiului Directoratului General pentru Programe al Consiliului Europei (ODGP/CoE), Verena Taylor. La întîlnire a participat și William Massolin, șeful Oficiului CoE la Chișinău.

Discuțiile s-au axat pe implementarea Planului de acțiuni al Consiliului Europei pentru Republica Moldova 2021 – 2024, adoptat de Comitetul de Miniștri al CoE la 25 noiembrie 2020. Deputatul Grigore Novac a menționat că apreciază parteneriatul Republicii Moldova cu Consiliul Europei și interesul cu care sînt urmărite constant evoluțiile din țara noastră. ”Dorința noastră este să avansăm, să avem o justiție corectă și reforme de succes. Îmi doresc ca efortul depus de partenerii europeni să nu fie în van”, a declarat parlamentarul.

Deputatul a apreciat expertiza oferită de către CoE drept indispensabilă în eforturile de avansare a reformelor interne și și-a exprimat interesul de a continua cooperarea cu Consiliul Europei în baza Planului de acțiuni al CoE pentru Republica Moldova în perioada anilor 2021-2024. Totodată, Grigore Novac a apreciat implicarea personală a Verenei Taylor în elaborarea și implementarea Planului actual, dar și a celor precedente, precum și promovarea documentului printre statele membre CoE în vederea obținerii finanțării.

Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice, Grigore Novac, a dat asigurări că prioritățile incluse în plan, în special cele privind consolidarea statului de drept, protejarea și promovarea drepturilor și a demnității omului, combaterea amenințărilor la adresa statului de drept, reforma sectorului justiției, axată pe asigurarea integrității și independenței actorilor din justiție și pe protecția drepturilor omului, precum și concentrarea pe priorități precum depășirea noilor provocări legate de pandemia de covid-19, vor fi urmărite cu atenție.

”Vom acorda o atenție deosebită aspectului legat de impactul asupra drepturilor și garanțiilor sociale ale populației din Republica Moldova”, a afirmat Grigore Novac.


Președintele Comisiei drepturile omului și relații interetnice și-a expus viziunea asupra activității majorității și opoziției parlamentare, inclusiv în ceea ce privește numirea Avocatului Poporului și a celor șase membri ai Comisiei Electorale Centrale, în contextul asigurării autonomiei și independenței acestor importante autorități publice.

Directorul ODGP/CoE, Verena Taylor, a reiterat că instituția pe care o reprezintă este deschisă să ofere suport țării noastre în implementarea reformelor. Un instrument în acest sens este și planul de acțiuni, care vizează îmbunătățirea legislației, instituțiilor și practicilor naționale în conformitate cu standardele europene în domeniile drepturilor omului, statului de drept și democrației.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?