Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Un an cu guvernul Gavriliță. Ce promisiuni a făcut la instituire

6 aug. 2022,, 14:30   Politică
3034 0

Exact cu un an în urmă noul Guvern, în frunte cu Natalia Gavrilița, compus din 13 ministere a obținut votul de încredere din partea deputaților. Cabinetul de miniștri a fost învestit cu votul a 61 de voturi ale deputaților PAS.

În discursul rostit de Natalia Gavrilița, de la tribuna Parlamentului, a promis că noul Executiv nu va fura, nu va crea condiții pentru monopolizare sau devalorizare a întreprinderilor statului și nu va admite corupția în rîndurile funcționarilor și demnitarilor publici, notează Noi.md cu referire la realitatea.

„Timp de 30 de ani politicienii au folosit instituțiile statului drept paravan pentru a se îmbogăți și a fura. Avem toate ingrendientele pentru a produce schimbările. În noua garnitură avem persoane care nu au tangență cu politicul, oameni, care au muncit pînă în prezent în companii private, naționale și internaționale. Acest Guvern nu va fura, nu va împărți banii publici cu procent, nu va crea companii abonate la licitațiile publice, nu va privatiza pentru feciori și fini proprietățile statului, nu va proteja hoții, bandiții, escrocii și monopolurile, care jecmănesc oamenii acestei țări”, a spus Gavrilița.

Totodată, șefa Cabinetului de miniștri și-a expus și cîteva din obiectivele pe care Guvernul și le-a propus să le realizeze, fie pe termen scurt, fie pe durata întregului mandat:

  • Salarii de 15 mii de lei, pentru cetățenii țării,
  • Investiții de 4,5 miliarde de lei anual, pentru infrastructură,
  • Canalizare și asigurare cu apă potabilă,
  • Majorarea pensiei minime de 2000 de lei
  • Creșterea indemnizației pentru nașterea copiilor,
  • Elaborarea unei politici de tranziție la economia circulară și verde,
  • Stabilirea unor relații cu România, Ucraina, UE și SUA .
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?