X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Peter Michalko – într-o vizită de „rămas-bun” la MAI

18 aug. 2021,, 14:30   Politică
2670 5

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, a avut o întrevedere cu Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko, care se află la final de mandat.

Șeful Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova a reconfirmat deschiderea UE de a continua sprijinirea transformărilor din cadrul MAI și racordării sistemului la standardele europene, transmite Noi.md cu referire la realitatea.md.

Oficialii au discutat despre agenda de reforme pe care și-o propune conducerea sistemului afacerilor interne pentru îmbunătățirea calității serviciilor oferite cetățenilor și restabilirea sentimentul de siguranță în societate, precum și despre cooperarea cu partenerii europeni pentru realizarea acestor reforme și consolidarea capacităților angajaților și subdiviziunilor din sistem, un sistem cu un potențial enorm de dezvoltare.

Doamna ministră a remarcat colaborarea dinamică dintre MAI și Delegația Uniunii Europene din ultimii ani, succesul proiectelor realizate până în prezent, cu sprijin extern, și și-a exprimat speranța că instituția va avea și în continuare susținerea partenerilor europeni.

„Avem nevoie de acest sprijin pentru programele de digitalizare și tehnologii Informaționale, de gestionarea migrației, de dezvoltare a capacităților în situațiile de urgență, de management al frontierelor și în alte domenii, ce vor fi realizate în sistemul afacerilor interne”, a declarat Ana Revenco.


Ministrul i-a mulțumit Ambasadorului Michalko pentru activitatea prodigioasă în timpul mandatului său din țara noastră, dar și pentru solidaritatea Uniunii Europene cu cetățenii Republicii Moldova și ajutorul oferit în lupta cu pandemia de Covid-19.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?