X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Șeful statului, după vizita de la Paris: „Ne dorim mai multe exporturi”

8 feb. 2021,, 13:17   Politică
2147 6

Parisul ia în considerare să introducă Republica Moldova în lista de asistenţă a Agenţiei franceze de Dezvoltare, a declarat preşedintele Maia Sandu într-un briefing dedicat rezultatelor vizitei de lucru efectuate în zilele de 3-4 februarie la Paris.

„În luna martie, reprezentanţi ai Agenţiei Franceze de Dezvoltare vor veni la Chişinău”, a spus Maia Sandu.

„Vom monitoriza cazurile de intimidare a investitorilor și vom cere intervenția organelor de drept. Ne dorim să avem mai multe exporturi, să rezolvăm probleme diasporei. Toate se vor întîmpla cînd vom avea discuții. Este o oporunitate pe care o voi folosi, pentru că doar așa vom aprofunda colaborarea bilaterală. Am discutat despre problemele legate de diasporă. Am discutat despre semnarea acordului cu privire la asistența socială, conversiunea permisului de conducere”, a adăugat Sandu.

De asemenea, preşedintele Republicii Moldova a menţionat că a fost lansată ideea unui formum moldo-francez la nivelul autorităţilor locale, cu participarea diasporei.

„Avem prieteni adevăraţi în marile capitale europene, cu condiţia să fim deschişi şi să ducem o luptă adevărată pentru reformarea Republicii Moldova”, a precizat Maia Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?