Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Șeful de la CEC spune că în secțiile de vot din Bender securitatea nu e garantată

8 iun. 2021,, 07:38   Politică
3311 5

În timp ce secretarul general al Comisei Electorale Centrale (CEC) Maxim Lebedinschi a spus că a fost asigurat de Ministerul Afacerilor Interne că forțele de ordine pot asigura securitatea în secțiile de vot din municipiul Bender și localitatea Corjova din Dubăsari, președintele CEC declarară contrariul.

În cadrul emisiunii „Cutia Neagră de la TV8”, Dorin Cimil a spus că a avut astăzi o întrevedere reprezentanții organelor de forță și că a fost informat despre imposibilitatea garantării securității și a dreptului la vot în zona respectivă.

„Situația urmează a fi rectificată, dacă nu, avem atacarea în judecată, atît pe partea diasporei cît și stînga Nistrului”, a declarat președintele CEC.

Mai mult, deși Maxim Lebedinschi a spus că a aflat din comunicat despre avertizarea făcută de Serviciul de Informații și Securitate (SIS) privind riscurile care există și că niciun aviz nu a parvenit la adresa instituției, Dorin Cimil a declarat contrariul. „A fost un aviz consultativ”, a spus președintele CEC.

Amintim că SIS a atenționat CEC-ul despre existența unor riscuri la adresa securității naționale, în urma deschiderii secțiilor de vot în cele două localități, la viitorul scrutin parlamentar.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?