X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Șeful CEC: Vom ajunge la sfîrșitul mandatului în aceeași componență

8 iun. 2021,, 14:45   Politică
2892 2

Președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC) Dorin Cimil a declarat că niciunul dintre membrii CEC nu va demisiona, așa cum a spus liderul Partidului Nostru Renato Usatîi.

În același timp, Cimil a dat de înțeles că CEC ar putea să revizuiască hotărîrea privind deschiderea a cel mult 139 de secții de votare în străinătate pentru alegerile din 11 iulie. Anunțul a fost făcut în cadrul emisiunii Cutia Neagră la postul TV8.

Membrul Partidului Nostru Iulian Cașu i-a cerut lui Cimil să comenteze declarația lui Usatîi potrivit căreia cinci membri CEC care au votat pentru reducerea numărului de secții de votare în străinătate ar putea demisiona pentru a bloca alegerile parlamentare.

„Sînt ferm convins că vom ajunge la sfîrșitul mandatului în aceeași componență. S-ar putea să reexaminăm numărul secțiilor de votare, să introducem modificări și completări la hotărîrea adoptată în 5 iunie ”, a declarat președintele CEC.

Solicitat să răspundă la întrebarea dacă acest lucru înseamnă că membrii CEC „s-au răzgîndit”, Cimil a declarat că ei trebuie să cîntărească toate argumentele, aprecierile, reacțiile care au urmat în societate, „pentru a nu încălca drepturile cetățenilor”.


Cimil a precizat că, dacă unul dintre membrii CEC demisionează, deputații trebuie să aleagă altul.

„Poate că Parlamentul se va convoca pentru o sesiune și va numi alți membri ai CEC. În caz contrar, este o problemă juridică - toți membrii CEC trebuie să își îndeplinească atribuțiile pînă la sfîrșitul mandatului”, a explicat Cimil.

Reamintim că liderul Partidului Nostru Renato Usatîi susține că cinci membri ai Comisiei Electorale Centrale care au votat pentru reducerea numărului de secții de votare în străinătate ar putea demisiona. Potrivit lui Usatii, acesta este „planul de rezervă” al liderului PSRM Igor Dodon pentru blocarea alegerilor parlamentare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?