Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Ghimpu, despre cazul Stoianoglo: Totul era pregătit din timp

18 noi. 2021,, 13:00   Politică
5506 6

Preşedintele de onoare al Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, consideră că pornirea urmăririi penale pe numele procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, a fost un plan gîndit din timp.

Ghimpu critică şi implicarea în acest caz a fostului său coleg de formaţiune, actualul deputat PAS, Lilian Carp. Declaraţiile au fost făcute în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV, transmite Noi.md cu referire la Știri.md.

Mai mult ca atît, potrivit lui Ghimpu, textul sesizării adresate Consiliului Superior al Procurorilor ar fi fost scris de altcineva decît Lilian Carp.

- Înţelegem că totul era pregătit din timp, erau voturile, era totul absolut.

- De cine era pregătit?


- De cei care conduc statul. Lilian Carp, îmi pare rău, dar a fost folosit puţin. A vrut să arate ca un erou, dar a fost folosit, pentru că nu poţi să te prezinţi în faţa Consiliului Procurorilor cu o ordonanţă de parcă era un procuror în faţa instanţei de judecată".

Deputatul Lilian Carp a calificat declaraţiile lui Mihai Ghimpu drept aberaţii.

"Normal că am scris eu acest text împreună cu asistentul meu, se păstrează totul şi modificările şi datele, totul se păstrează în calculatorul meu şi se poate verifica, aşa că este o aberaţie. Eu nu o să comentez aiurelile unora", a declarat Lilian Carp, deputat PAS.

Anterior, în cadrul aceleiași emisiuni, deputatul PAS, Lilian Carp, a declarat că a pregătit sesizarea timp de şase zile. Deputatul a recunoscut că la baza acesteia au stat informaţiile din mass-media, care, potrivit lui, urmează să fie investigate de procurorul de caz. Urmărirea penală pe numele lui Stoianoglo a fost pornită în 5 octombrie. Acesta este cercetat pe patru capete de acuzare - abuz în serviciu, corupere pasivă, fals în declaraţii şi exces de putere.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?