Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Germania va ajuta Moldova să-și dezvolte capacitățile de apărare

1 oct. 2022,, 15:30   Politică
2535 0

În curînd, la Chișinău va avea loc o rundă de consultări între ministerele Apărării din Republica Moldova și Germania. Părțile intenționează să discute despre dezvoltarea unor proiecte comune. De asemenea, Germania ar putea oferi Moldovei drone militare. Despre acest lucru au anunțat la 1 octombrie miniștrii Apărării din Moldova și Germania, Anatolie Nosatîi și Christine Lambrecht, într-o conferință de presă comună, transmite Noi.md.

"Ne dorim să consolidăm aceste relații bilaterale prin noi proiecte de interes comune și direcționate spre transformarea Armatei Naționale într-o instituție modernă, bine echipată și dotată", a spus Nosatîi.

La rîndul său, ministrul german a dat asigurări că Germania va continua să sprijine Republica Moldova. "Este important să consolidăm în continuare această cooperare. Urmărim situația din Moldova, cu provocările deosebite cu care se confruntă. În acest an îuntem pregătiți să intensificăm această asistență și să oferim sprijin în ceea ce privește instruirea și furnizarea de armament, care este necesar pentru a face față situației actuale din punct de vedere militar", a adăugat Christine Lambrecht.

"Vom ajuta Republica Moldova să achiziționeze drone militare și alte echipamente. Discutăm detaliile cooperării cu experții, de aceea nu pot oferi detalii, dar vă asigur că vom găsi oportunități", a adăugat ea.

Miniștrii au discutat, de asemenea, dezvoltarea evenimentelor din Ucraina. "Apreciez ajutorul Germaniei în contextul situației din regiune", a adăugat Nosatîi, precizînd că circa 500 de militari ai Armatei Naționale a Moldovei, cu sprijinul Germaniei, au fost instruiți în domenii precum logistică, geodezie, artilerie, ajutor medical și altele.

2
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?