X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

De unde s-ar putea lua bani pentru anticipate? Răspunsul Nataliei Gavrilița

18 feb. 2021,, 07:13   Politică
2390 3

Deși în haznaua statului banii sînt numărați, prim-ministra desemnată, Natalia Gavrilița, este convinsă că pentru organizarea alegerilor anticipate se vor găsi resurse financiare.

În cadrul emisiunii „Punctul pe azi” de la TVR Moldova, Gavrilița a precizat că pentru acest exercițiu electoral autoritățile ar putea recurge la banii din Fondul de rezervă, scrie agora.md.

„Orice Guvern are anumite rezerve. Există Fondul de Rezervă al Guvernului. Ar putea fi folosite aceste fonduri, trebuie să vedem și decizia CC cu privire la competențele Guvernului. Ar putea să existe și opțiuni dictate de deciziile Curții. sînt sigură că pentru exprimarea voinței poporului se vor găsi bani”, a declarat Gavrilița.

Întrebată dacă este posibil să fie luați banii destinați situațiilor excepționale pentru a se organiza alegeri, prim-ministra desemnată a răspuns:

„Asta este o situație excepțională. Fondul de rezervă este pentru cheltuieli neprevăzute. Altceva este să vedem la momentul deciziei cîte resurse sînt, dacă sînt disponibile sau nu. A trecut timpul chichițelor tehnice. Oamenii s-au săturat să audă că legea nu prevede, că legea ne încurcă. Trebuie să urmăm interesul cetățenilor”.


Amintim că, în seara zilei de 27 ianuarie, președinta Maia Sandu a anunțat că o propune pe fosta ministră a Finanțelor din Guvernul Sandu, Natalia Gavrilița, drept candidată pentru funcția de premier.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?